23 juli 2014

Mensen die regelmatig fietsen naar het werk verzuimen minder dan niet-fietsers.

Fietsen leidt tot lager ziekteverzuim! Werknemers die regelmatig naar hun werk fietsen, zijn minder vaak ziek. Zij verzuimen gemiddeld ruim één dag per jaar minder dan hun niet fietsende collega’s.

Download het volledige onderzoek Meer informatie

Als werkgevers in Nederland fietsen naar het werk extra stimuleren, kan hen dit 27 miljoen per jaar besparen, zo blijkt uit TNO-onderzoek. Onder de werknemers van drie grote Nederlandse organisaties is een elektronische enquête gehouden over fietsen naar het werk in relatie tot gezondheid en werkpresentatie. Vervolgens zijn de verzuimgegevens van de respondenten over de periode van een jaar voorafgaande aan het invullen van de vragenlijst opgevraagd bij de werkgever. Van de 1236 werknemers was 64% een regelmatige fietser en 36% een niet-fietser.

Regelmatige fietsers verzuimden significant minder dagen per jaar dan niet-fietsers. Gemiddeld verzuimden ‘fietsers’ 7,4 dagen per jaar en ‘niet-fietsers’ 8,7 dagen per jaar.

 

Bron: TNO, Kennis voor zaken

Door Jeroen Schipper

Jeroen Schipper was van 2011 t/m 2016 verantwoordelijk voor de IT binnen Health2Work. In 2016 heeft Jeroen een nieuwe uitdaging gevonden en is sindsdien niet meer werkzaam bij Health2Work.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren