12 juni 2018

Het jezelf comfortabel maken en verplaatsen in bed is voor de meeste mensen heel eenvoudig. Hoeveel kracht daarvoor nodig is besef je pas als het niet meer vanzelf gaat. 

De zorg helpt bij veel verschillende handelingen in bed; een klein stukje verschuiven, iets hoger in bed, even op de zij rollen, wassen, aankleden en tilbanden aanbrengen. Al deze ogenschijnlijk kleine handelingen belasten de zorgmedewerker fysiek zwaar.

Hulpmiddelen vergroten de zelfstandigheid van de zorgvrager en het gemak van medewerkers. Er zijn veel verschillende hulpmiddelen. Een goed hulpmiddel is eenvoudig in gebruik, altijd aanwezig op de juiste plek en prettig voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener. Een kleine selectie van mijn favorieten:

Wisselliggingssysteem SoftTilt

SoftTilt is een nieuw systeem voor automatisch wisselligging en kan ook gebruikt worden voor de dagelijkse zorg. Om wisselligging ging toe te passen is het mogelijk het systeem volledig te programmeren, hierdoor wordt de zorgvrager niet onnodig gewekt en de zorgverlener minimaal belast.

Soft Tilt

Tijdens wassen en aankleden helpt de kanteling bij draaien in bed. Hierdoor is het makkelijker om de zorgvrager te wassen, aan te kleden en tilbanden aan te brengen.

En een groot voordeel, dit systeem ligt altijd klaar voor gebruik.

Wendylett, Permanente glijlakens

Wendylett is een Permanent glijlaken met vele voordelen voor de actieve gebruiker. Het basislaken vergroot de zelfstandigheid bij draaien in bed en opstaan uit bed.

Wendylett

Als de hulpvraag groeit waardoor er meer hulp nodig is, kunnen de toplakens toegevoegd worden. Met deze lakens wordt het nog makkelijker om iemand te draaien in bed. Het grootste voordeel; Dit systeem ligt altijd voor je klaar als je het nodig hebt.

Lejrelet positioneringskussensLejrelet positioneringssysteem

Lejrelet is een eenvoudig en goed positioneringsproduct. De eenvoud is de kracht. Met een combinatie van kussens is het mogelijk iemand in bed te positioneren. De Kussens zijn gemaakt van combinaties van ‘visco-elastisch schuim en daardoor eenvoudig te vormen en aan te passen aan de gebruiker. Dit zorgt voor optimale drukverlichting en aanpassing in situaties waar extra stabiliteit en ondersteuning nodig zijn. Alle kussens zijn als set of los aan te schaffen.

 

Er zijn lange cilindervormige positioneringskussens voor een zeer stabiele en ondersteunde lighouding.Lejrelet

Er is een driehoekkussen dat gebruikt wordt voor wisselligging of als steun in de rug in een positie van 60°. Lejrelet

Dit is erg handig met wassen en aankleden.Lejrelet kussen voor wassen en aankleden

Tot slot zijn er diverse oplossingen voor het ondersteunen van armen en benen.

Kortom een compleet, praktisch en comfortabel pakket aan positioneringsmateriaal dat uitblinkt in gebruiksgemak, eenvoud en comfort.

Draaibed

Een draaibed is een fantastische oplossing voor zorgvragers waarbij de zorg erg zwaar is. Een draaibed kan je vergelijken met een elektrisch glijlaken. Altijd aanwezig en neemt alle fysieke overbelasting weg.

Vendlet Draaibed

Wil jij advies of wil je een van deze hulpmiddelen uitproberen? Neem dan snel contact met ons op.

Ik wil graag meer advies over liggen en verplaatsen in bed

Door Linda ten Katen

'Een goed advies begint bij de klant.'

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren