Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Blog categorie: industrie

Voorkom rugklachten door vermindering van tilbelasting

Voorkom rugklachten door vermindering van tilbelasting

Rugklachten zijn één van de belangrijkste redenen voor ziekteverzuim. Veel werknemers vinden bovendien dat het werk de oorzaak is van deze klachten. Om rugklachten te voorkomen of te verminderen is een multidisciplinaire richtlijn ontwikkeld ter ondersteuning van ergonomen en arbeidsprofessionals ‘Vermindering van tilbelasting om rugklachten te voorkomen’. De richtlijn is gebaseerd op wetenschappelijke kennis, visie van deskundigen en ervaringen uit de praktijk.

5 min
De voordelen van werken met meerdere beeldschermen

De voordelen van werken met meerdere beeldschermen

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van meerdere beeldschermen verscheidene voordelen kent ten opzichte van het gebruik van een enkel beeldscherm. Uit deze studie blijkt dat aanzienlijk sneller en foutlozer gewerkt wordt bij gebruik van meerdere schermen. Ook blijkt dat medewerkers het werken met twee of meer beeldschermen veel comfortabeler en effectiever vinden. Het werken met meerdere beeldschermen is volgens hen zeer eenvoudig te leren en fouten kunnen sneller en eenvoudiger worden hersteld.

2 min
Zitten is ongezond!

Zitten is ongezond!

Langdurig zitten is ongezond en kan zelfs dodelijk zijn. Het is belangrijk om het zitten gedurende de werkdag regelmatig te onderbreken door staan of bewegen. Mensen die meer dan 10 uur per dag zitten, hebben een 40 tot 60 procent hogere kans op sneller overlijden dan mensen die minder dan 4 uur per dag zitten.

2 min
Wat is ergonomie?

Wat is ergonomie?

Ergonomie houdt zich hoofdzakelijk bezig met de interactie tussen de mens en (elementen uit) zijn omgeving. Het streven is die interactie tussen mens en machine te optimaliseren. Op arbeidsniveau geldt dat dus ook voor de werknemer en zijn werkomgeving.

3 min