Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Blog categorie: kantoor

De voordelen van een zit sta bureau

De voordelen van een zit sta bureau

Door af te wisselen tussen zittend en staand werken, stimuleert u de doorbloeding in uw lichaam en vermindert u de kans op klachten. Dit leidt tot een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Een zit sta bureau kan u ondersteunen bij het aannemen van een gevarieerde en actieve werkhouding.

4 min
Terugblik vakbeurs facilitair 2019

Terugblik vakbeurs facilitair 2019

Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 januari was de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in Utrecht. Health2Work stond hier dit jaar voor de 13e keer op rij. Op onze stand hebben we innovaties laten zien, veel mensen geïnspireerd om dynamisch te werken, geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van inrichten van gezonde werkomgevingen en het gezond en fit houden van medewerkers. Kortom, veel nieuws!

5 min
Gezonder gedrag stimuleren met Fitcoins

Gezonder gedrag stimuleren met Fitcoins

Technologie inzetten om meer te bewegen Nederlandse werknemers brengen gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door. Dit verhoogt de kans op het ontwikkelen van bijvoorbeeld hart- en vaatziektes en diabetes. Ook lopen we een groter risico op een depressie of burn-out. Bewegen kan deze risico’s tegengaan

4 min
Hoe werk je comfortabel met een tablet?

Hoe werk je comfortabel met een tablet?

In de vorige blog heb je kunnen lezen over gezond laptop werken, maar er wordt tegenwoordig ook veel gebruik gemaakt van tablets. Een tablet is gemakkelijk mee te nemen en ook nog eens gebruiksvriendelijk. Het nadeel van een tablet is dat er geen muis/toetsenbord meegeleverd wordt en dat vaak ten koste gaat van de werkhouding. In deze blog leggen wij uit hoe je een tablet het beste kunt gebruiken en nekklachten kunt voorkomen wanneer er langdurig mee gewerkt wordt.

5 min
Waarom is laptopgebruik niet (altijd) gezond?

Waarom is laptopgebruik niet (altijd) gezond?

Een laptop is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij en vooral in kantoorpanden wordt er veel gebruik van gemaakt. Een groot voordeel van de laptop is dat hij overal mee naartoe kan en je er overal mee kunt flexwerken. Je herkent vast wel dat je tijdens het werken met een laptop al snel voorover zit met een gebogen nek. Deze houding zorgt voor een verhoogde belasting van de bovenrug, nek en schouders.

5 min