Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Klachtenvrij de dag door met hulp van de Ergorest

14 september 2017
Laatste wijzigingsdatum: vrijdag 03 apr. 2020
Klachtenvrij de dag door met hulp van de Ergorest

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een goed ingerichte werkplek is. Een gezonde werkomgeving draagt bij aan ons werkplezier! Adviseren over en verzorgen van gezonde en efficiënte werkomgevingen is ons doel. Dat dit ook geldt voor ons als medewerkers heb ik aan den lijve ondervonden toen ik een aantal maanden geleden zelf klachten in mijn rechterarm kreeg.

Felle pijnscheuten en krachtverlies in mijn arm

Sinds oktober 2016 ben ik ergonomisch adviseur bij Health2Work, ik ben voornamelijk actief op de eerste lijn. Grote kans dat je mij aan de lijn krijgt als je telefonisch contact met ons opneemt. In mijn functie als Ergonomisch adviseur werk ik veel achter de computer, steeds vaker kreeg ik halverwege de dag felle pijnscheuten in mijn arm en had ik moeite met typen en kreeg koude handen. Na verloop van tijd merkte ik dat de kracht in mijn rechterarm meer en meer afnam en dat muizen en typen steeds lastiger werd.

Klachtenvermindering met de Evoluent 4

Naar aanleiding van mijn klachten ben ik een Evoluent 4 verticale muis gaan gebruiken. Deze muis ondersteunt de hand in een rechtopstaande neutrale positie, hierdoor verminder je het draaien van de onderarm en is je arm meer ontspannen. Door mijn hand in een verticale positie te plaatsen merkte ik direct verschil, de pijnscheuten namen vrijwel direct af en ik had geen last meer van koude handen. Echter het krachtverlies bleef en het kostte me moeite om de simpele beweging van muis naar toetsenbord te maken.

Optimale ondersteuning met hulp van de Ergorest

Mijn collega Heine stelde voor om de Ergorest te gebruiken. De Ergorest zorgt ervoor dat je arm goed wordt ondersteund en schouders worden ontlast. De flexibele polssteun maakt een ruime beweging van de onderarm mogelijk, kortom geen beperking op je bewegingsvrijheid. De steun is voorzien van een zacht aanrakingsvlak wat ervoor zorgt dat het ook nog eens comfortabel aanvoelt.

Daarbij is de polssteun gemakkelijk te bevestigen en te verplaatsen dankzij de bureauklem. Aangezien ik niet altijd dezelfde werkplek heb, is dit een groot pluspunt.

Sinds het gebruik van de Ergorest kom ik zonder pijnklachten de dag door en wordt mijn werktempo niet meer belemmerd. De Ergorest kan zowel preventief als curatief worden ingezet. In mijn geval waren er al klachten en zijn mijn klachten dankzij de Ergorest weggenomen.

Fysio, huisarts en neuroloog hebben geen verklaring kunnen vinden voor mijn pijn en krachtverlies, maar door inzet van de juiste ergonomische hulpmiddelen kan ik mijn werk weer vol enthousiasme en zonder klachten uitvoeren!

Ik wil advies over ergonomische hulpmiddelen
Tirza De Vries
Tirza De Vries

Tirza verdeelt haar tijd tussen het geven van adviezen via de telefoon en via de chat. Bel je met Health2Work, dan is de kans groot dat je Tirza aan de lijn krijgt, maar je kunt haar ook op de chat tegenkomen. Ik vind het contact met de klant erg leuk, het geeft iedere keer een goed gevoel als een klant belt om een oplossing te vinden voor een probleem, en dat ik aan het einde van het gesprek daadwerkelijk de oplossing heb gevonden!” In haar vrije tijd is Tirza actief binnen een stichting die christelijke dancefeesten organiseert.

Ga naar alle blog berichten van Tirza