Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Met minder inspanning efficiënt werken?

07 mei 2018
Image

Dit is toch wat iedereen wil?! Het lijkt mij een perfecte voorbereiding om relaxed de vakantie in te gaan. Met minder inspanning efficiënt werken, dat is wat CtrlWORK mij beloofd.

Gezonder werken met CtrlWORK

CtrlWORK helpt je om op de juiste tijdstippen mentale en fysieke herstelmomenten te pakken. Dit helpt om slimmer, gezonder en efficiënter te werken met de computer. Benieuwd naar mijn bevindingen?

Ik werk nu sinds twee weken met CtrlWORK en deel graag mijn ervaring met je in deze blog. De zomervakantie staat voor de deur, tenminste.. ik vertrek over een paar weken al richting Oostenrijk! Ik sprak met collega Sjak over hoe dit elke jaar weer stress oplevert; je wilt je werk goed overdragen en niets aan het toeval overlaten. Sjak gaf mij de tip om CtrlWORK te installeren.

Wat is CtrlWORK?

CtrlWORK is een pauzesoftware die je op de juiste momenten een break geeft, een zogenoemde energiser. Door de energiser kun je weer vol energie verder met je werk. Dit klonk mij als muziek in de oren, een fijne tool om te gebruiken en nu al helemaal bij de voorbereiding op mijn vakantie. Met de juiste herstelmomenten nemen typefouten met 2,4% af en stijgt het aantal toetsaanslagen met 11,3%. Ook geeft de software persoonlijke feedback over je computergedrag. Ideaal!

De voorbereiding

De installatie van de software is gemakkelijk, hier geef je je voorkeuren aan; hoe vaak je interventies wilt zien en hoe de concentratie boosts eruit moeten zien.

  • Hoeveel tips wil je per concentratie boost
  • Wanneer wil je energiser tips (in de ochtend of in de middag?)
  • Hoe ziet je concentratie boost er in de middag of ochtend uit? Je kunt kiezen voor sneltoets tips, het Nieuwe Werken, Energie oefeningen, Getting things done, nieuwsflitsen en efficiënt vergaderen.
Concentratieboost

Mijn ervaring

Nu ik sinds een paar weken met CtrlWORK werk, krijg ik op de juiste momenten een break geadviseerd. Ik moest er wel aan wennen, omdat je tijdens je werk toch wordt gestoord. Zo voelde het in ieder geval, terwijl je wel kunt doorwerken. Je hebt in ieder geval een kleine 30 seconden de tijd om bijvoorbeeld je zin af te maken of je negeert de concentratieboost. Na een paar dagen went het al snel en merk ik ook dat echt voelt als een energiser. Je bent al gauw geneigd om de hele dag maar door te gaan en nu krijg je gedurende de dag leuke oefeningen en af en toe ook nog wat van het nieuws mee in de nieuwsflitsen.

Concentratieboost

Tip: gebruik sneltoetsen!

Wat ook interessant is, is het inzicht in je computergebruik. CtrlWORK analyseert jouw werkpatroon en aan de hand daarvan krijg je adviezen. Je ziet je computertijd en hoeveel procent je daarvan de muis gebruikt. Het kan dan zijn dat je veel muist en dat je vervolgens in de concentratie boost tips krijgt voor het gebruik van sneltoetsen.

Ervaring van Marisol Quiroga Medina

Via collega Ruud Hanssen hoorde ik dat Marisol Quiroga Medina een fervent gebruiker is van CtrlWORK. Omdat ik wel benieuwd ben naar haar ervaringen belde ik met haar.

“Het grootste voordeel van CtrlWORK vind ik dat het mij frequent laat afwisselen van houding en het geeft mij gedurende de dag een mentale boost." Marisol is Arbo-adviseur in het Catharina Ziekenhuis en is al jaren gebruiker van CtrlWORK. “De pauzesoftware helpt je om korte herstelmomenten te pakken, zodat je gedurende de dag scherp en efficiënt blijft. Door het volgen van de adviezen neem ik op het juiste moment micropauzes en gewone pauzes. Ik heb weinig tijd nodig gehad om te wennen aan het programma, het ging bijna vanzelf. Dat is zo fijn aan CtrlWORK!
In het Catharina Ziekenhuis zijn in totaal 116 medewerkers die het programma gebruiken, via de Ergocoaches krijg ik vaak positieve reacties van de gebruikers. Voor wie nog twijfelt: het is echt een aanrader!”, aldus Marisol

Echt een aanrader!

Mijn eigen ervaring is positief. Het is zoals de makers van het programma aangeven: echt een tool die een positief effect heeft op de gezondheid, het concentratievermogen, de creativiteit en het energieniveau van medewerkers. En zoals Marisol al aangaf: echt een aanrader!

Benieuwd of de software iets voor jou is?

Probeer het 30 dagen gratis uit
Aafke Wallie van Dijk
Aafke Wallie van Dijk

Aafke Wallie is sinds 2015 marketingmedewerker bij Health2Work. Ze is verantwoordelijk voor alle communicatiemiddelen. “Bij Health2Work hebben we als doel mensen een gezonde werkplek te bieden, zodat ze productiever te werk kunnen gaan. Ook ik vind het belangrijk dat mensen met plezier naar hun werk gaan. Dat wij daar als team voor kunnen zorgen, vind ik een mooie gedachte.”

Ga naar alle blog berichten van Aafke Wallie