Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Met minder inspanning efficiënt werken?

Met minder inspanning efficiënt werken?

Met minder inspanning efficiënt werken is toch wat iedereen wil?! Het is precies wat WORK & MOVE PitStops mij belooft. Dit programma helpt je om op tijd mentale en fysieke herstelmomenten te pakken. Ideaal ter voorbereiding om relaxed de vakantie in te gaan!

Gezonder werken met WORK & MOVE PitStops

WORK & MOVE PitStops helpt jou slimmer, gezonder en efficiënter te werken met de computer. Het programma herinnert jou er met regelmaat aan dat je een mentaal en fysieke herstelmoment in moet lassen. Ik werk nu sinds twee weken met WORK & MOVE PitStops. Benieuwd naar mijn bevindingen? Ik deel graag mijn ervaringen met je!

De zomervakantie staat voor de deur, tenminste, ik vertrek over een paar weken al richting Oostenrijk! Ik sprak met collega Sjak over hoe dit elke jaar weer stress oplevert: je wilt je werk goed overdragen en niets aan het toeval overlaten. Sjak gaf mij de tip om WORK & MOVE te installeren.

Wat is WORK & MOVE?

WORK & MOVE PitStops is een pauzesoftware die je op de juiste momenten een break geeft, een zogenaamde energiser. Door de energiser kun je weer vol energie verder met je werk. Dit klonk mij als muziek in de oren, een fijne tool om te gebruiken en nu al helemaal bij de voorbereiding op mijn vakantie. Met de juiste herstelmomenten nemen typefouten met 2,4% af en stijgt het aantal toetsaanslagen met 11,3%. Ook geeft de software persoonlijke feedback over je computergedrag. Ideaal!

De voorbereiding

De installatie van de software is gemakkelijk, je geeft je voorkeuren aan; hoe vaak je interventies wilt zien en hoe de concentratie boosts eruit moeten zien.

  • Hoeveel tips wil je per concentratie boost?
  • Wanneer wil je energising tips: in de ochtend of in de middag?
  • Hoe ziet je concentratie boost er in de middag of ochtend uit? Je kunt kiezen voor sneltoets tips, het Nieuwe Werken, Energie oefeningen, Getting things done, nieuwsflitsen en efficiënt vergaderen.

Mijn ervaring

Nu ik sinds een paar weken met WORK & MOVE werk, krijg ik op de juiste momenten een break geadviseerd. Ik moest er wel aan wennen, omdat je tijdens je werk toch wordt gestoord. Zo voelde het in ieder geval, terwijl je wel kunt doorwerken. Je hebt in ieder geval een kleine 30 seconden de tijd om bijvoorbeeld je zin af te maken of je negeert de concentratieboost. Na een paar dagen went het al snel en merk ik ook dat echt voelt als een energiser. Je bent al gauw geneigd om de hele dag maar door te gaan en nu krijg je gedurende de dag leuke oefeningen en af en toe ook nog wat van het nieuws mee in de nieuwsflitsen.

Tip: gebruik sneltoetsen!

Wat ook interessant is, is het inzicht in je computergebruik. WORK & MOVE analyseert jouw werkpatroon en aan de hand daarvan krijg je adviezen. Je ziet je computertijd en hoeveel procent je daarvan de muis gebruikt. Het kan dan zijn dat je veel muist en dat je vervolgens in de concentratie boost tips krijgt voor het gebruik van sneltoetsen.

Ervaring van een veelvuldig gebruiker

Via collega Ruud hoorde ik dat Marisol Quiroga Medina een fervent gebruiker is van WORK & MOVE. Omdat ik wel benieuwd was naar haar ervaringen belde ik met haar.

'Het grootste voordeel van de software vind ik dat het mij frequent laat afwisselen van houding en het geeft mij gedurende de dag een mentale boost.' Marisol is Arbo-adviseur in het Catharina Ziekenhuis en is al jaren gebruiker van WORK & MOVE. 'De pauzesoftware helpt je om korte herstelmomenten te pakken, zodat je gedurende de dag scherp en efficiënt blijft. Door het volgen van de adviezen neem ik op het juiste moment micropauzes en gewone pauzes. Ik heb weinig tijd nodig gehad om te wennen aan het programma, het ging bijna vanzelf. Dat is zo fijn aan WORK &MOVE!'

Marisol vertelt verder: 'In het Catharina Ziekenhuis zijn in totaal 116 medewerkers die het programma gebruiken, via de Ergocoaches krijg ik vaak positieve reacties van de gebruikers. Voor wie nog twijfelt: het is echt een aanrader!”

Echt een aanrader!

Mijn eigen ervaring is positief. Het is zoals de makers van het programma aangeven: echt een tool die een positief effect heeft op de gezondheid, het concentratievermogen, de creativiteit en het energieniveau van medewerkers. Ik ben het eens met Marisol: dit programma is echt een aanrader!

Benieuwd of de software iets voor jou is?

Probeer het 30 dagen gratis uit
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

Maak je werk makkelijk met sneltoetsen!
Maak je werk makkelijk met sneltoetsen!

Een sneltoets is een toetscombinatie op je toetsenbord waarmee je functies of commando’s activeert. Denk bijvoorbeeld aan het knippen en plakken van tekst (Ctrl+X / Ctrl+V)...

Hoe kun je gezond thuiswerken?
Hoe kun je gezond thuiswerken?

Thuiswerken is op dit moment zeer actueel. Dit heeft te maken met het coronavirus en het advies van het FOD om thuis te werken indien mogelijk. Veel werkgevers hebben een t...

Word nóg productiever en haal meer uit je dag
Word nóg productiever en haal meer uit je dag

Komt dit bekend voor? Na een drukke werkdag denk je: had ik maar meer afgekregen. Het probleem hierbij is niet dat het werk “teveel” is, maar dat je te weinig overzicht heb...