Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Terugblik Zorgtotaal 2019

Terugblik Zorgtotaal 2019

Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart was de Zorgtotaal in de Jaarbeurs Utrecht. Health2Work stond op een prachtige locatie bij de ingang, grote kans dat je ons hebt ontmoet als je de beurs hebt bezocht. Op onze stand hebben we innovaties laten zien en veel mensen geïnspireerd. We hebben je geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van werken in de zorg. Kortom, veel nieuws!

Enthousiaste reacties

Onze stand is druk bezocht en we kregen veel leuke reacties van bezoekers. De akoestische stoel - de 4-Senses trok veel aandacht en is door verschillende bezoekers uitvoerig getest. Wij kijken terug op een zeer geslaagde beurs en hopen dat je bezoek aan onze stand waardevol is geweest.

Innovaties

4-Senses

Normaal gesproken kunnen we alle informatie die bij ons binnen komt via onze verschillende zintuigen filteren, maar soms komt er zoveel informatie binnen dat dit stress en onrust tot gevolg heeft. Voor mensen met een verstandelijke beperking kan dit tot gedragsstoornissen leiden omdat de verwerking anders is. De akoestische stoel reduceert omgevingsprikkels en biedt tegelijk een veilig en geborgen gevoel, doordat je als het ware in een cocon plaatsneemt. Collega Jasper vertelt alles over de stoel in zijn blog.

Automatische drukverdeling in bed

Veel bezoekers hebben een powerworkshop gevolgd. Ik vertelde je hoe het Soft Tilt voor comfort voor cliënt en medewerker zorgt. Het systeem zorgt voor een automatische drukverdeling tijdens het liggen in bed, ter voorkoming van decubitus.

Makkelijk omdraaien in bed

Tijdens de workshop maakten we gebruik van het Wendylett systeem. Dit is een permanent glijlaken systeem en je zet het in om klachten bij medewerkers te voorkomen. Wendylett daagt de cliënt uit tot zelfstandig bewegen. Door preventief de basislakens in te zetten vergroot je de zelfstandigheid van de cliënt en verlaag je fysieke belasting van de zorgverlener.

Een goede stoel, groot gemak!

Een goede zithouding van de zorgvrager heeft een positief effect op de fysieke belasting van medewerkers. Onderuitschuiven in de stoel heeft tillen tot gevolg, discomfort heeft een (indirecte of directe) hulpvraag tot gevolg. Op onze stand heb je de eetkamerstoel Ilse met komvormige rug kunnen testen. Je merkt het direct; een goede stoel, zorgt voor groot gemak. Bij cliënt en medewerker.

Health2Work Kennisbank

Winnaars workshop naar keuze

Als je onze stand hebt bezocht, heb je een voucher ontvangen en mogelijk ook ingevuld. Je maakte kans op een workshop naar keuze. Naar aanleiding van deze inschrijvingen, hebben we een 20-tal gratis deelnamen aan workshops verloot. De winnaars ontvangen in de maand maart een persoonlijk bericht.

Nieuwe Ergonomiegids

Tijdens de Zorgtotaal hebben we je de nieuwe Ergonomiegids laten zien. Dé Ergonomiegids is een waardevol naslagwerk over gezond en efficiënt werken. Ook in deze uitgave staan weer extra veel handige tips, nieuwe producten en achtergrondinformatie over werken in de zorg- kantoor- en industriële werkomgeving.

Ik kom graag in contact met Health2Work
Linda Ten Katen
Linda Ten Katen

Linda is adviseur arbeid en gezondheid en heeft niet alleen affiniteit met ergonomie, maar ook met de zorg. Ze vindt dat de werkomgeving in de zorg een positieve impuls nodig heeft waardoor met minder mensen meer werk kan worden verricht. Linda licht toe: “Met slimme oplossingen voor tillen, transfers, werken op hoogte en de inrichting van zorgorganisaties kan er veel efficiënter én effectiever gewerkt worden.” Ze verzorgt ook veel workshops namens Health2Work.

Ga naar alle blog berichten van Linda

Relevante blog posts

Zorginnovaties maken het verschil!
Zorginnovaties maken het verschil!

De werkdruk in de zorg neemt toe. Ouderen wonen langer thuis. De thuiszorg biedt meer mogelijkheden voor intensieve zorg dan ooit tevoren. Ouderen die uiteindelijk in een v...

Stressniveau daalt met 4-Senses akoestische stoel
Stressniveau daalt met 4-Senses akoestische stoel

Onze hersenen verwerken de hele dag informatie die via onze zintuigen binnenkomt. Hierdoor reageren wij op prikkels uit onze omgeving. Soms pikken onze zintuigen echter zov...

Goed zorggereedschap maakt de zorg zelfstandiger en efficiënter!
Goed zorggereedschap maakt de zorg zelfstandiger en efficiënter!

Op 6 januari 2017 is het zorgteam van Health2work gestart met het maken van de gezonde werkplekcheck. We nemen je mee voor een kijkje achter de schermen. ...