Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Zit-stahulp voor langdurig staand werken

Zit-stahulp voor langdurig staand werken

Zit-stahulp

Iedere vorm van beweging gedurende de dag levert een belangrijke bijdrage aan onze gezondheid, concentratie en productiviteit. Medewerkers die regelmatig even staan en bewegen tijdens hun werk, ondervinden niet alleen een positieve impact op hun fysieke gezondheid. Ze hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever en creatiever. Een zit-stahulp biedt je de juiste ondersteuning bij staande werkzaamheden. Want lang staan op een harde vloer is vermoeiend voor je lijf; het kost ongeveer 20% meer energie dan zitten. Een zit-stahulp biedt jou juiste ondersteuning bij staande activiteiten.

Waarom een zit-stahulp?

Langdurig staan of zitten kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals rugklachten en overbelasting. Door gebruik te maken van onze zit- en stahulpen, voorkom je dat je last krijgt van deze klachten. Als je op onze zit- of stahulpen zit of staat, wordt je bekken voorover gekanteld waardoor je wervelkolom in een natuurlijke houding komt te staan. Zo staat er minder spanning op je wervelkolom en raak je minder snel vermoeid en kun je langer ontspannen werken. Daarbij verlicht de kruk de belasting van je benen, waardoor pijn en vermoeidheid tegen worden gegaan.

Rugleuning en armleggers

Het is mogelijk een zadelzitting en de Swopper te combineren met een rugleuning. Als je gebruik maakt van een zadelkruk of Swopper heb je geen rugleuning nodig, maar het is fijn om een steuntje in je rug te hebben dat een goede houding stimuleert. De rugleuning werkt ook ontspannend op een relaxmoment. Voor sommige werkzaamheden is het nodig je armen te ondersteunen. Maak je gebruik van een zadelkruk, dan kunnen er speciale armleggers op de kruk gemonteerd worden die jou ondersteuning geven tijdens je werkzaamheden.

Welke zit-stahulp is geschikt voor mij?

Welke zit-stahulp geschikt is hangt mede af van je werkzaamheden en je persoonlijke wensen. Werk je bijvoorbeeld in een omgeving waarin hygiëne erg belangrijk is? Dan is het materiaal van de zit-stahulp van belang. Wij bieden zit-stahulpen met Stamskin bekleding. Stamskin is urine, bloed en zweet afstotend en schimmelbestendig: ideaal voor een hygiënische omgeving! Ook je postuur kan bepalend zijn. Zo heeft de Score Jumper zadelkruk een bredere zadelzitting en de Score Amazone een smallere, waardoor de Jumper geschikter is voor mensen met een breder postuur en de Amazone voor mensen met een smaller postuur.

Advies nodig?

Wij geven je graag persoonlijk advies! Wil je weten of een zit-stahulp iets voor jou is? Probeer één van de zit- en stahulpen 30 dagen gratis uit!

Laat je adviseren
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

De voordelen van een zit sta bureau
De voordelen van een zit sta bureau

Door af te wisselen tussen zittend en staand werken, stimuleer je de doorbloeding in je lichaam en vermindert je de kans op klachten. Dit leidt tot een hogere productivitei...

Zes tips om meer te bewegen op kantoor!
Zes tips om meer te bewegen op kantoor!

Voldoende bewegen is belangrijk. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) moeten volwassenen minimaal vijf dagen per week tenminste 30 minuten per dag matig tot in...

30 dagen gratis een product uitproberen
30 dagen gratis een product uitproberen

Onze producten gratis uitproberen in je eigen werkomgeving: dat is toch de beste manier om erachter te komen of de producten echt iets voor jo...