Wacom Intuos Small

Art.nr. 105784

De Wacom Intuos Small is een (teken)tablet met penmuis. De pen zorgt voor een natuurlijke houding van de hand en is zeer nauwkeurig.

Lees meer..

Aanbiedingsprijs  99,- excl. btw  119,79 incl. btw


Op voorraad
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Heine de Bruin ergonomisch adviseur

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

 • Bij ons ontvang je persoonlijk en deskundig advies op maat.
 • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, meestal binnen 48 uur.
 • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Wacom

De Wacom Intuos Small wordt vooral gebruikt door grafische ontwerpers en tekenaars, maar is ook geschikt als muisvervanger door de ergonomische pengreep. De pen en de tablet communiceren geheel draadloos, de tablet wordt met een USB-kabel aangesloten op de computer. De tablet is alleen te bedienen met de bijgeleverde pen.

Uitermate precies

De 4096 pendrukniveaus geven je alle controle en leveren de precisie om de muis exact te laten doen wat jij wilt. Dankzij EMR (ElectroMagnetic Resonance) technologie tekent de pen zeer natuurlijk. Het lichte gewicht van de pen en het ergonomische design geven de gebruiker comfort en controle. De tekentablet heeft een input oppervlak van 152 bij 95 mm.

Instelbare sneltoetsen

De Wacom Intuos Small tekentablet heeft 4 aanpasbare Expresskeys. Door deze Expresskeys in te stellen heb je 4 sneltoetsen die je nog sneller laten werken. In combinatie met de 2 sneltoetsen op de pen kun je zeer efficiënt werken.

Inclusief softwarepakket naar keuze

Om de tekentablet maximaal te gebruiken, wordt de tekentablet geleverd met een softwarepakket naar keuze. Na registratie op de Wacom site kun je kiezen uit een softwarepakket voor: Illustraties (Corel Painter Essentials 6), Fotobewerking (Corel Aftershot 3) of Comic & Manga (Clip Studio Paint Pro). Hiermee kun je de Wacom Intuos Small gebruiken voor creatieve doeleinden.

Aanbevolen door professionals

 • Vier aanpasbare Expresskeys
 • Zeer precies
 • Met pennenvak

Specificaties

Lichamelijke klachten Handklachten, Onderarmklachten, Polsklachten
Links- of rechtshandig Links- en rechtshandig
Type muis Penmuis
Type aansluiting Bedraad
Maat Standaard
Aantal knoppen 6
Instelbare knoppen Ja (na installatie van software)
Kleur Zwart

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Penmuis (links- en rechtshandig) & touchpad

Wat zijn de voordelen van een centrische muis?

Met een centrische muis is het mogelijk om de reikafstand naar de muis volledig te beperken. De muis ligt namelijk recht voor het lichaam. Een centrische muis zorgt ervoor dat binnen de comfortzone wordt gewerkt. Hierbij kan eenvoudig links- en rechtshandig muizen worden afgewisseld. De spierspanning in het nek-schouder gebied wordt aanzienlijk lager dan bij gebruik van een normale muis rechts naast het toetsenbord. 

Bekijk onze centrische muizen

Wat moet ik doen als mijn muiswijzer niet soepel meer beweegt ?

Wanneer de muiswijzer niet meer soepel loopt, controleer dan het volgende.

 • Controleer de snelheidsinstellingen van de muiswijzer.
 • Controleer of er zich geen stof etc. heeft opgehoopt in het optische oog van het LED licht onderop de muis, blaas voorzichtig in het oog om de belemmering te verwijderen.
 • Voor de bedraadde versie, controleer de kabelverbinding.

Waarom moet mijn muiswijzer snelheid ingesteld staan op 50% ?

De muiswijzer snelheid moet eigenlijk altijd op 50% staan om ongewenste spierspanningen tegen te gaan. Om de snelheid van de muiswijzer aan te passen in windows volg deze stappen.

 1. Klik op "Start" links onderin het scherm.
 2. Klik op Configuratiescherm.
 3. Op de volgende pagina klik op "Muis"
 4. In het tabblad bovenin, klik op "Opties voor de aanwijzer"
 5. Dan kun je de snelheid van de muiswijzer aanpassen door het schuifblokje naar het midden te schuifen.

Waarom een ergonomische muis?

Door langdurig gebruik van de muis kunnen er gezondheidsklachten aan nek en polsen van de gebruiker ontstaan. Door gebruik te maken van een muis, waarbij de hand in een neutralere positie wordt gehouden, kan dit enigszins worden voorkomen. Het beste is zo weinig mogelijk de muis te gebruiken en af en toe links- en rechtshandig muizen af te wisselen. Als uw hand op een standaard computermuis ligt, verhoogt dit de spierspanning in uw onderarm. Door uw arm in een neutrale positie te houden, wordt de spierspanning lager. Daarbij is het belangrijk om niet te grijpen en knijpen in de muis. Als u namelijk grijpt en knijpt, worden de diepliggende nekspieren aangespannen met als gevolg dat je een grotere kans op klachten hebt. Het beste is dus een muis die enigszins verticaal is of die men niet vast hoeft te pakken. 

Bekijk onze ergonomische muizen

Kan ik de knoppen van de HandShoe Mouse programmeren?

Nee, de HandShoe Mouse knoppen kunnen niet worden gepgrogrameerd. De functies van de knoppen zijn bepaald door de standaard software die meegeleverd is op de PC of laptop door Microsoft®, Macintosh®, Apple® and Unix®.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren