Hybride Werken

Wat betekent Hybride Werken voor mijn organisatie? Een belangrijke vraag die momenteel speelt bij werkgevers. Door het coronavirus zijn diverse trends en ontwikkelingen op het gebied van werkomgevingen en Hybride Werken in een stroomversnelling geraakt.

Thuiswerken is inmiddels breed geaccepteerd en de verwachting is dat de thuiswerktrend ook na het coronavirus verder doorzet. Daarnaast verandert de rol van kantoor, mede door een lagere bezettingsgraad en het verhoogde thuiswerken. Health2Work faciliteert en denkt mee over slim Hybride Werken, zodat medewerkers gezond en efficiënt aan de slag blijven en werkgevers volledig ontzorgd worden.

Wat is Hybride Werken?

Hybride Werken staat voor het flexibel kiezen van de locatie waar het werk plaatsvindt. Hybride Werken bestaat uit gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op kantoor werken. In essentie geeft Hybride Werken de medewerker de vrijheid om overal en altijd ergonomisch te kunnen werken. Hierbij staat het type taak (en bijbehorende doel) centraal: Het type taak bepaalt de locatie van uitvoering. Zo is het Ontmoetingskantoor bijvoorbeeld geschikt voor het ontmoeten van teamleden en klanten. De thuiswerkomgeving is weer geschikter voor taken waarbij concentratie een must is. Het kantoor van de toekomst en de thuiswerkplek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en in beide omgevingen staan circulariteit en ergonomie centraal.

Wat zijn de voordelen van Hybride Werken?

Hybride Werken voegt de beste componenten van thuis- en kantoorwerken samen. Dit heeft tot gevolg:

  • Verhoogd werkgeluk; doordat de werknemer tijd- en plaatsonafhankelijk werkt, behoudt hij zelf de regie over de invulling van zijn werkdag.
  • Verhoogde productiviteit; de werknemer koppelt zijn taken aan de bijpassende werkomgeving. Dit resulteert in een toenemende mate van focus en verhoogde resultaten.
  • Een bijdrage aan een schonere wereld; een verhoogde mate van thuiswerken, resulteert in minder verkeer van en naar het werk.
Kennisdocument Hybride Werken
Kennisdocument Hybride Werken

Er zijn veel vragen over de nieuwe functie van het kantoor, waarmee moet je rekening houden bij het invoeren van Hybride Werken? Wie betrek je in dit proces? Waar begin je? Benieuwd naar de antwoorden? Lees ons gratis kennisdocument Hybride Werken.

Gezond thuiswerken

Wil je informatie over hoe je thuis efficiënt en gezond kunt werken? Bij ons vind je alles voor een gezonde thuiswerkplek. Wist je dat je al onze producten 30 dagen gratis mag uitproberen?

Hybride Werken
Hybride Werken

Hoe bereid ik mij voor op Hybride Werken? Hoe richt ik mijn werkomgeving optimaal in voor Hybride Werken? Bekijk nu ons productaanbod en maak kennis met onze oplossingen.

Terug naar kantoor
Terug naar kantoor

Ben jij ook benieuwd hoe het Circulaire Ontmoetingskantoor eruit komt te zien? Lees dan nu het gratis kennisdocument Het Circulaire Ontmoetingskantoor, met onze visie op het kantoor van de toekomst.

Lees ook onze blogs!

Het Circulaire Ontmoetingskantoor

Ben jij ook benieuwd hoe het Circulaire Ontmoetingskantoor eruit komt te zien? Lees dan nu het gratis kennisdocument Het Circulaire Ontmoetingskantoor, met onze visie op het kantoor van de toekomst.