HAG Sofi ergonomische bureaustoel

Art.nr. HAKT010.1000304
De HAG Sofi stimuleert een natuurlijke houding en zorgt bovendien voor een goede doorbloeding dankzij het balansmechanisme.
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen mag je bij ons 30 dagen gratis proberen.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Op onze ergonomische bureaustoelen krijg je tot wel 5 jaar garantie.

Omschrijving

HAG

De HAG Sofi ergonomische bureaustoel is gemaakt om te bewegen. De stoel heeft een fraai design en een goede ondersteuning. Bovendien is de stoel geproduceerd op een duurzame manier.

Balans mechanisme

De HAG Sofi beschikt over het BalancedMovementMechanism™ van HAG. Dit mechanisme houdt je intuïtief en automatisch in beweging. Het schommelmechanisme nodigt uit om voortdurend van houding te wisselen, niet alleen het bovenlichaam, maar ook de benen. Dit is essentieel voor een goede bloedsomloop tijdens het zitten. Met een betere bloedcirculatie blijf je langer fit en bovendien ben je productiever.

Duurzaam geproduceerd

De stoel is geproduceerd volgens de basisprincipes van HAG op het gebied van duurzaamheid. De onderdelen van de Sofi bestaan grotendeels uit gerecyclede en recyclebare materialen. Er worden geen schadelijke chemicaliën en geen lijm gebruikt bij de productie van de stoel. Dit maakt de HAG Sofi een van de meeste duurzame bureaustoelen op de markt.

Aanbevolen door professionals

  • Uniek en aantrekkelijk design
  • Duurzaam geproduceerd
  • Stimuleert een natuurlijke houding

Specificaties

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
PostuurGemiddeld
ZithoekverstellingBalance instelbaar
RughoekverstellingNee
GewichtsinstellingJa
InstelmogelijkhedenArmleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte zitting, Hoogte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
BedieningsmogelijkheidHandbediening
Type mechaniekIn-Balance mechaniek
KleurStandaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte40 cm
Maximale zithoogte54 cm
Minimale zitdiepte38 cm
Maximale zitdiepte49,2 cm
SchuifzittingJa
Breedte zitting45,8 cm
RugleuningJa
Minimale hoogte rugleuning62,7 cm
Maximale hoogte rugleuning62,7 cm
ArmleggersJa
Minimale hoogte armleggers19,3 cm
Maximale hoogte armleggers30,3 cm
NeksteunOp aanvraag
LumbaalsteunJa
MVO recyclebaarJa

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Zitoplossingen

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen