11 april 2017

Een 24 uurs stoel is robuust, gebruiksvriendelijk en bovenal comfortabel. Deze stoel wordt ingezet voor intensieve werkzaamheden, zoals bewaking of observatie. We noemen het ook wel de controlroom stoel. De stoel wordt veelal 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruikt. 

Waarom een 24 uurs stoel?

Een 24 uurs stoel wordt 24 uur per dag bemand, denk aan een meldkamer waar 112-telefoontjes binnenkomen. Je kunt je voorstellen dat de medewerker van de meldkamer de hele dag bereikbaar is. De medewerker zit de hele dag op de stoel. Na afloop van de dienst wordt de stoel bemand door de volgende medewerker. Als een stoel zo intensief wordt gebruikt, namelijk 24 uur per dag, moet deze voldoen aan de hoogste eisen.

“De kwaliteit is van groot belang, aangezien de stoel behoorlijk intensief wordt gebruikt”.

Eigenschappen van de 24 uurs stoel

Het lichaam wordt goed ondersteund op een 24 uurs stoel door dikke ergonomische kussens. De zitting van de stoel heeft veelal een kuipvorm met opstaande randen, waardoor het de gebruiker dwingt om in een rechte positie te zitten. Het is van belang dat de stoel de hoogste comfort biedt en dat de bekleding slijtvast is. De stoel wordt intensief gebruikt en vraagt ook meer kwaliteit in vergelijking met een bureaustoel van een doorsnee gebruiker.

Nog een belangrijke eigenschap van de stoel is dat de bekleding en het schuim op zit- en rugvlak goed ademt, waardoor het nare luchtjes tegengaat. De bekleding is daarnaast vuilafstotend en eenvoudig te reinigen.

24 uurs stoel

Het is van belang dat de stoel op de juiste manier ingesteld en versteld kan worden. Dit betekent dat de stoel over veel instelmogelijkheden moet beschikken. Het instellen moet eenvoudig en snel uit te voeren zijn, zodat de volgende medewerker snel op zijn/haar stoel kan zitten.

Tevreden klant aan het woord

‘Mijn collega’s zijn dag en nacht aanwezig op kantoor en hebben een belangrijke functie, namelijk kwaliteitsbewaking. Ze letten 24 uur per dag op dat er niets fout gaat. Het is van extreem belang dat het werk goed uitgevoerd wordt. De werkplek helpt daarbij en met name de stoel is een belangrijk onderdeel. Deze moet goed zitten en mag niet irriteren tijdens de werkzaamheden. De stoel moet goed instelbaar zijn voor iedereen. De kwaliteit is van groot belang, aangezien de stoel behoorlijk intensief wordt gebruikt. Wij zijn erg tevreden met de 24 uurs stoelen die Health2Work heeft geleverd. De stoel, een BMA Axia Secur basic, is voor aanschaf uitvoerig door collega’s getest tijdens de handige proefperiode van 30 dagen.’

Inkoper van 24 uurs stoelen. 

> Ik wil advies over de beste 24 uurs stoel

Door Aafke Wallie van Dijk

‘Bij Health2Work hebben we als doel om mensen een gezonde werkplek te bieden.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren