Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht

24-uurs stoel

24-uurs stoel

Op 24-uurs werkplekken is ieder uur van de dag een medewerker aanwezig. Denk aan de balie van een spoedeisende hulp, de alarmlijn van een bank, de helpdesk van een webshop of de meldkamer van hulpdiensten. Als jouw werkplek dag en nacht bemand moet zijn is een functionele, comfortabele én ergonomische bureaustoel een vereiste. Zo’n stoel heet een 24-uurs stoel.

Waarom een 24-uurs stoel?

Een 24-uurs stoel kan 24 uur per dag, 7 dagen per week worden gebruikt. De hele dag zit een medewerker op de bureaustoel, en na afloop van de dagdienst neemt een collega het over voor de nacht. Bij een 24-uurs bezetting op basis van zeven dagen per week is de belasting van de werkplekken ruim vier keer groter dan bij een standaard 40-urige werkweek. In vergelijking met de bureaustoel van een doorsnee gebruiker vraagt een 24-uurs stoel dan ook veel meer kwaliteit en comfort.

Eigenschappen van de 24-uurs stoel

Het is van belang dat de 24-uurs stoel het hoogste comfort biedt omdat er zoveel tijd doorgebracht wordt in de stoel. De dikke, ergonomische kussens van de stoel ondersteunen het lichaam goed en om de stoel op de juiste manier in te stellen, beschikt deze over veel instelmogelijkheden. Het instellen van de stoel is eenvoudig uit te voeren, zodat de volgende medewerker snel op de juiste manier op de stoel kan zitten. Het is niet fijn als je veel tijd kwijt bent aan het instellen van de stoel. De bekleding van de stoel is slijtvast, vuilafstotend en eenvoudig te reinigen. Ook is de bekleding van het zit- en rugvlak en het schuim in deze delen ademend, waardoor nare luchtjes tegengegaan worden. Robuust, gebruiksvriendelijk en bovenal comfortabel: dat is de 24-uurs stoel. Aan deze eigenschappen voldoen al onze 24-uurs stoelen. Een aantal 24-uurs stoelen beschikt over specifieke eigenschappen, waardoor deze specifiek geschikt zijn voor een beeldschermwerkplek of een controlewerkplek.

24-uurs stoel voor de beeldschermwerkplek

De 24-uurs stoel voor een beeldschermwerkplek is een modern afgewerkte stoel met armleggers die in hoogte, diepte én breedte verstelbaar zijn. Hierdoor kan het bureau goed aansluiten aan de armleggers. De stoel heeft een dikkere schuimlaag in het zit- en rugvlak dan een reguliere bureaustoel, maar minder dik dan de 24-uurs stoel voor een controlewerkplek. Hierdoor wordt de gebruiker gestimuleerd een actieve houding aan te nemen. Dit maakt deze stoel uitermate geschikt voor 24-uurs werkzaamheden op bijvoorbeeld een helpdesk of bij een callcenterbedrijf.

24-uurs stoel voor de controlewerkplek

De 24-uurs stoel voor de controlewerkplek heeft niet dezelfde moderne afwerking als de 24-uurs stoel voor de beeldschermwerkplek, maar biedt daarentegen extra comfort door de dikke, ergonomische kussens en de speciaal gevormde zitting en rugleuning. De opstaande randen van de zitting en de rugleuning bieden de gebruiker extra ondersteuning tijdens de werkzaamheden. De armleggers van deze stoel kunnen in hoogte versteld worden of naar achteren geklapt. Door deze eigenschappen is deze stoel heel geschikt voor een 24-uurs controlewerkplek.

Samengevat, is de 24-uurs stoel voor de beeldschermwerkplek uitermate geschikt voor computerwerkzaamheden door de armleggers die op alle manieren aan te passen zijn en door de rugleuning die een actieve werkhouding bevordert. De 24-uurs stoel voor de controlewerkplek is specifiek geschikt voor monitorwerkzaamheden door het zeer grote comfort dat deze stoel de gebruiker biedt.

Tevreden klant aan het woord

Mijn collega’s zijn dag en nacht aanwezig op kantoor en hebben een belangrijke functie, namelijk kwaliteitsbewaking. Ze letten 24 uur per dag op dat er niets fout gaat. Het is van extreem belang dat het werk goed uitgevoerd wordt. De werkplek helpt daarbij en met name de stoel is een belangrijk onderdeel. Deze moet goed zitten en mag niet irriteren tijdens de werkzaamheden. De stoel moet goed instelbaar zijn voor iedereen. De kwaliteit is van groot belang, aangezien de stoel behoorlijk intensief wordt gebruikt.

Wij zijn erg tevreden met de 24 uurs stoelen die Health2Work heeft geleverd.
De stoel, een BMA Axia Secur basic, is voor aanschaf uitvoerig door collega’s getest tijdens de handige proefperiode van 30 dagen.

De nieuwste 24/7 stoel uitproberen?

De BMA Axia Vision is een ergonomische bureaustoel die uitermate geschikt is voor 24-uurs werkzaamheden. De BMA Axia Vision wordt standaard uitgerust met XL-zitkussens voor extra zitcomfort. Door de intuïtieve knoppen is de stoel eenvoudig in te stellen. Ben je benieuwd of de 24-uurs stoel geschikt is voor jouw werkplek? Je mag onze stoelen 30 dag vrijblijvend testen op jouw 24-uurs werkplek. Neem contact met ons op of vraag een proefplaatsing voor de BMA Axia Vision aan.

Probeer 30 dagen een 24-uurs stoel uit Laat je adviseren
Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts

Heb jij de juiste zithouding?
Heb jij de juiste zithouding?

Een goede stoel geeft geen garantie dat je er ook goed op zit. Daarom worden stoelen bij levering altijd door één van onze medewerkers persoonlijk ingesteld. Zit jij nog go...

Hoe stel ik mijn bureaustoel goed in?
Hoe stel ik mijn bureaustoel goed in?

We krijgen dagelijks de vraag hoe je een bureaustoel op de juiste manier instelt. Met alleen het aanschaffen van een goede bureaustoel ben je er namelijk nog niet. Wanneer ...

30 dagen gratis een product uitproberen
30 dagen gratis een product uitproberen

Onze producten gratis uitproberen in je eigen werkomgeving: dat is toch de beste manier om erachter te komen of de producten echt iets voor jo...