Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

De Swopper, niets zal je meer bewegen!

De Swopper, niets zal je meer bewegen!

De Aeris Swopper is een klassieker onder de bureaukrukken en is niet meer weg te denken als het gaat om ergonomie. De Swopper voorkomt rugklachten en is een mooie aanvulling/afwisseling op een bureaustoel. Lees in deze blog hoe de Swopper jou kan ondersteunen tijdens je werkdag!

Waarom kiezen mensen voor de Swopper kruk

Nederlanders zijn zitkampioen, thuis op de bank maar ook overdag op het werk. We zitten met z’n allen veel stil, vaak en langdurig stilzitten leidt op langere termijn tot klachten. Een Swopper is een mooie aanvulling in het kantoormeubilair voor het stimuleren van afwisseling met de statische bureaustoel.

De Swopper kruk heeft geen rug-, en armleuningen, hierdoor zit je constant in een actieve houding. Doordat de Swopper voorwaarts als achterwaarts beweegt ben je constant bezig met het trainen van je rug- en buikspieren en voorkom je zit-gerelateerde klachten.

Daarnaast biedt het dagelijks actief gebruiken van de Aeris Swopper de volgende voordelen:

  • Verminderen van rugklachten;
  • Stimuleren van betere zithouding;
  • Versterken van buik- en rugspieren;
  • Sporten tijdens het werk;
  • Hogere concentratie.

De Aeris Swopper heeft een gepatenteerde 3D balansmechaniek. Deze balansmechaniek zorgt voor een actieve zithouding. Het zitvlak van de kruk zit vast op een veersysteem, dit zorgt er voor dat je nooit stilzit.


Een hogere concentratie: het bewezen effect

Doordat je constant in beweging bent creëer je een actieve zithouding. De constant actieve zithouding zorgt ervoor dat je langer geconcentreerd werkt en uiteindelijk productiever bent. Uit een onderzoek van professor Schöllhorn Wolfgang en dr. Diana Henz blijkt dat de Aeris Swopper zit-stahulp een positieve invloed heeft op je concentratievermogen.

Tijdens dit onderzoek werden de deelnemers verdeeld over drie groepen. Een groep nam plaats op de statische kruk, de andere op een bureaustoel met rug ondersteuning en de laatste groep zat op de Aeris Swopper. Uit het onderzoek bleek een significant verschil. De deelnemers op de Aeris Swopper konden zich op zowel lange als korte termijn beter concentreren dan op de andere zitoplossingen. De concentratie werd positief beïnvloed door de dynamiek van de Aeris Swopper. Ook de onderliggende gedachtestromen en hersenactiviteit werden positief beïnvloed.

Een hele werkdag op de Swopper?

Een Swopper kruk is bedoeld ter ondersteuning van het dynamisch werken. De hele dag gebruik maken van de Swopper kruk is niet goed, maar dit geldt ook voor de bureaustoel. Een goed balans vinden tussen de verschillende dynamische zitoplossingen is belangrijk.

Wanneer je voor het eerst gebruik maakt van de Swopper raden wij aan om het rustig op te bouwen. Begin eerst met een uur en bouw het daarna elke dag op.

Een Swopper komt in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen

De Swopper is in verschillende stofuitvoeringen verkrijgbaar (microvezel, kunstleer, select (wollenstof) met diverse hoogtes. Van 45 centimeter tot zelfs een uitvoering tot 69 centimeter. Ook zijn er meerdere kleuren beschikbaar en kun je kiezen tussen wielen of een vloergeleider.

Heb je toch liever een rugleuning? Dat kan met de Swopper Work! Dit model beschikt namelijk over een rugleuning.

Ervaringen van klanten

Een Swopper wordt vooral in kantooromgevingen gebruikt. De Swopper is namelijk bedoeld voor mensen met een zittend beroep. Velen gingen je al voor:

"De Swopper stimuleert een rechte houding in de rug", aldus Ailing Eelman.

Klantreferentie Herôme Cosmetics

"Om mijn creativiteit te stimuleren wissel ik mijn zittende werkhouding af met staan en ‘swoppen’. De Aeris Swopper stimuleert een rechte houding in de rug. Ik zou de Aeris Swopper aanraden aan iedereen met een kantoorbaan. De Aeris Swopper maakt het zitten en verplaatsen tijdens werk een stuk gemakkelijker. Daarnaast geeft de Aeris Swopper de kantoorruimte een stijlvolle uitstraling."

Ailing Eelman
Marketing Herôme Cosmetics


Klantreferentie Hogeschool NHL Stenden

Bij hogeschool NHL Stenden werken bijna 2000 medewerkers. 120 daarvan maken dagelijks gebruik van de Aeris Swopper, een aantal dat blijft stijgen want de Aeris Swopper bewijst zich keer op keer als effectief tegen (onder)rugklachten! Johan van Schuylenburg, preventiemedewerker bij NHL Stenden, vertelt je er meer over in deze klantreferentie: Klantreferentie Hogeschool NHL Stenden over de Swopper.

Probeer de Aeris Swopper 30 dagen lang

Ben je benieuwd of de Swopper voor jou werkt? Probeer hem 30 dagen gratis uit om te ontdekken of de Swopper geschikt is voor jou! Ben je nieuwsgierig geworden naar de Swopper?

Vraag direct een gratis proefplaatsing aan.
Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts

Hoe richt je twee werkplekken ergonomisch in?
Hoe richt je twee werkplekken ergonomisch in?

De afgelopen maanden stonden in het teken van flexibiliteit. We gingen ineens minder naar kantoor en thuiswerken werd de norm. De werkplekken thuis zijn extra en vaak nieuw...

Hybride Werken: overal en altijd ergonomisch aan het werk
Hybride Werken: overal en altijd ergonomisch aan het werk

Er vindt een verschuiving plaats in ergonomieland. Door de komst van het coronavirus zijn diverse trends en ontwikkelingen op het gebied van werkomgevingen en Hybride Werke...