Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voordelen van Het Nieuwe Werken

Voordelen van Het Nieuwe Werken

Hogere productiviteit

Medewerkers met veel vrijheid en betrokkenheid zijn waarschijnlijk productiever dan medewerkers die veel worden gecontroleerd. Bij een productiebedrijf is de productiviteit eenvoudig te berekenen, maar voor de dienstensector is dit moeilijk. Een goede manier om de productiviteit te meten is de winst per medewerker. Dit is een objectief meetinstrument, maar kan natuurlijk alleen gebruikt worden voor commerciële organisaties en niet voor overheidsinstellingen.

Kostenbesparing

Op de huisvestingskosten kan 30 tot 40 procent worden bespaard. Minder verwarming, airco, verlichtingskosten en minder reiskosten. Er zijn wel extra investeringen voor kantoorinrichting en ICT noodzakelijk.

Hogere tevredenheid medewerkers

Medewerkers die meer vrijheid hebben in hun werk zijn meer tevreden. Zij zijn meer betrokken en hebben meer aandacht voor de klant. Dit levert indirect een lager ziekteverzuim op en het verloop van personeel wordt lager.

Betere reputatie

Tevreden medewerkers spreken positief over de organisatie overal waar zij zijn en ook nog nadat ze afscheid hebben genomen van de organisatie. Dit komt de reputatie ten goede.

Duurzaamheid

Het Nieuwe Werken wordt vaak samen gezien met duurzaamheid. Dit vanwege de afname in reiskosten en daarmee de afname in CO-2 uitstoot. Maar naast deze indirecte vorm van verduurzaming kan ook het gebouw duurzaam worden ingericht en kan zuiniger worden omgegaan met energie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ‘groene’ lease-auto’s.

Meer informatie
Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts

Hoe houd ik mijzelf en mijn medewerkers langer gezond en vitaal?
Hoe houd ik mijzelf en mijn medewerkers langer gezond en vitaal?

Dat is de vraag die ons bezig houdt, aangezien de pensioengerechtigde leeftijd steeds hoger wordt. De zorgvraag in Nederland groeit, mede door een ongezonde levensstijl en ...

De ergonomie van Het Nieuwe Werken
De ergonomie van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken betekent eigenlijk: werken waar en wanneer je wilt. De voordelen van deze werkvorm zijn inmiddels bekend. Men heeft meer vrijheid om de tijd zelf in te de...

Kom in beweging in de Health2Work Cube
Kom in beweging in de Health2Work Cube

Duurzame inzetbaarheid van personeel wordt alsmaar belangrijker. De pensioengerechtigde leeftijd wordt steeds hoger. Als werkgever wil je dat je medewerkers in goede condit...