Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

"Ik kan weer typen zonder pijn"

"Ik kan weer typen zonder pijn"

Wat doe je als je op een ochtend je vingers naar het toetsenbord brengt en je wijsvinger niet meer wil buigen? Als je instinctief met je hand wegblijft van je muis en je zelfs niemand meer “de middenvinger” kan geven, omdat dit gebaar een stekende pijn teweeg brengt?

Health2Work de grens over

Dat overkomt mij in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, waar ik sinds 1983 woon en werk als buitenlands correspondent. Kenia is een modern Afrikaans land, in de supermarkten bijvoorbeeld tref je bijna dezelfde consumptiegoederen aan als in het rijke Nederland. Ook wil het land een digitale hub worden op het continent en is er al ruimte vrijgemaakt voor een Keniaans “Silicon Valley”. Maar als je een constante erectie in je vinger hebt, dan ben je de klos, dan is er in het land geen winkel die kan helpen.

Muisvinger

Een “muisvinger”, wat doe je er aan in Afrika? Mijn werkgevers zorgen goed voor me en als er iets fout gaat met mijn computer of mijn radioapparatuur sloven ze zich uit om me te helpen. Maar voor mijn muisvinger hebben ze geen oplossing.

Via een lange omweg heb ik nu een ergonomische muis uit Nederland laten overkomen. Ik ben geholpen. Ik kan weer typen zonder pijn, ik kan weer verder met het schrijven van verhalen en aan mijn nieuwe boek, over 35 jaar correspondentschap in Afrika.

Meer informatie aanvragen

Koert Lindijer

Correspondent Afrika

Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

Voorkom klachten met de ergonomische muis
Voorkom klachten met de ergonomische muis

De muis is een standaardonderdeel van je werkplek en het is het meest gebruikte accessoire bij het werken met een computer of laptop. Doordat je de muis veelvuldig gebruikt...

Last van RSI/KANS klachten? Lees onze tips!
Last van RSI/KANS klachten? Lees onze tips!

RSI staat voor Repetitive Strain Injury, oftewel: schade door herhaaldelijke belasting. RSI-klachten en symptomen worden e...

De juiste muis bij pols- en armklachten
De juiste muis bij pols- en armklachten

Doe jij veel computerwerk en ervaar je hierbij soms vervelende pols- en armklachten? Of heb je last van RSI- of KANS-klachten? Ontdek zelf of een ergonomische muis de oplos...