Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

"Ik kan weer typen zonder pijn"

22 augustus 2018
Laatste wijzigingsdatum: dinsdag 28 apr. 2020
"Ik kan weer typen zonder pijn"

Wat doe je als je op een ochtend je vingers naar het toetsenbord brengt en je wijsvinger niet meer wil buigen? Als je instinctief met je hand wegblijft van je muis en je zelfs niemand meer “de middenvinger” kan geven, omdat dit gebaar een stekende pijn teweeg brengt?

Health2Work de grens over

Dat overkomt mij in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, waar ik sinds 1983 woon en werk als buitenlands correspondent. Kenia is een modern Afrikaans land, in de supermarkten bijvoorbeeld tref je bijna dezelfde consumptiegoederen aan als in het rijke Nederland. Ook wil het land een digitale hub worden op het continent en is er al ruimte vrijgemaakt voor een Keniaans “Silicon Valley”. Maar als je een constante erectie in je vinger hebt, dan ben je de klos, dan is er in het land geen winkel die kan helpen.

Muisvinger

Een “muisvinger”, wat doe je er aan in Afrika? Mijn werkgevers zorgen goed voor me en als er iets fout gaat met mijn computer of mijn radioapparatuur sloven ze zich uit om me te helpen. Maar voor mijn muisvinger hebben ze geen oplossing.

Via een lange omweg heb ik nu een ergonomische muis uit Nederland laten overkomen. Ik ben geholpen. Ik kan weer typen zonder pijn, ik kan weer verder met het schrijven van verhalen en aan mijn nieuwe boek, over 35 jaar correspondentschap in Afrika.

Meer informatie aanvragen

Koert Lindijer

Correspondent Afrika

Frederika Rollingswier
Frederika Rollingswier

Wie met Health2Work belt, heeft grote kans Frederika aan de lijn te krijgen. “Ik ben het eerste aanspreekpunt. Ik probeer de andere adviseurs van de binnendienst uit de wind te houden.” Dankzij haar vermogen goed te luisteren en door te vragen, zorgt ze ervoor dat de telefoontjes bij de juiste persoon terechtkomen. Bovendien bieden we service met een hoofdletter S. En dat zie je: mensen komen bij ons terug.”

Ga naar alle blog berichten van Frederika