Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Top 3 ergonomische stoelen voor een gezonde werkplek

Top 3 ergonomische stoelen voor een gezonde werkplek

Heb jij tijdens het werk wel eens nek- of rugklachten? Dit kan komen door je werkplek en het aannemen van een verkeerde houding. Een gezonde werkplek voorkomt en verhelpt klachten. Een belangrijk onderdeel van een gezonde werkplek is een ergonomische stoel. Een ergonomische stoel kan ingesteld worden naar jouw lichaam en stimuleert je om de juiste houding aan te nemen gedurende de dag. Hierdoor voorkom en verminder je klachten. Ook zorgt een gezonde houding voor mentale verbeteringen. In deze blog lees je over het belang van een gezonde werkplek en onze top 3 ergonomische stoelen om deze werkplek te creëren.

Een gezonde werkplek

Een gezonde werkplek heeft een positief effect op je werkdag. Het stimuleert je om een natuurlijke positie aan te nemen en rechtop te zitten. Rechtop zitten in een goede houding zorgt voor meer longinhoud, wat goed is voor een ontspannen en diepere ademhaling. Een diepere ademhaling heeft een positieve invloed op het stressniveau.

1. RH Logic 400

De RH Logic 400 is een luxe bureaustoel die vrijwel iedereen de juiste ondersteuning biedt en zowel klachten verminderd als voorkomt. Deze ergonomische stoel biedt veel individuele instelmogelijkheden en bewegingsvrijheid. Klachten naar aanleiding van langdurig zittend werken worden hierdoor voorkomen en verminderd. De RH Logic 400 heeft een uniek kantelmechanisme dat natuurlijk bewegen vanuit je heupen, knieën en voeten stimuleert. Het blijven bewegen gedurende de werkdag en het afwisselen van je houding gaat fysieke belasting tegen. Daarnaast is de RH Logic 400 de favoriete stoel van Arbo adviseurs. Lees hier waarom.

Naast de RH Logic 400, is er ook een RH Logic 300 en RH Logic 400 XL. De RH Logic 300 is geschikt voor kleinere gebruikers vanwege de korte rugleuning. De 400 XL daarentegen is geschikt voor langere mensen en beschikt over een extra groot zitvlak en een hogere rugleuning.

De belangrijkste eigenschappen van de RH Logic 400 zijn:

  • Anatomisch voorgevormde kussens
  • Verstelbare rughoek en instelbaar kantelmechanisme die in elke gewenste positie kan worden vergrendeld
  • 2PP™ beweegmechaniek die de natuurlijke manier bewegen vanuit heupen, knieën en voeten stimuleert
  • Instelbare lendensteun

2. RH Extend

De RH Extend is een ergonomische bureaustoel die zeer geschikt is voor flexwerkplekken. Deze ergonomische stoel is makkelijk te bedienen met één hendel en heeft veel instelmogelijkheden. Het mechaniek van de stoel bestaat uit drie bewegingspunten: de knie, de lenden en de heup. Ook beschikt de stoel over een lendensteun. Een lendensteun is een kussen om de rug te ondersteunen en kan helpen bij het verlichten of verhelpen van rugpijn.

De RH Extend Large (220) heeft een extra hoge rugleuning. De RH Extend Medium (200) daarentegen heeft een medium rugleuning.

De belangrijkste eigenschappen van de RH Extend zijn:

  • Voorgevormde ergonomische kussens
  • Afzonderlijk verstelbare rugleuning
  • 2PP™ beweegmechaniek die de natuurlijke manier bewegen vanuit heupen, knieën en voeten stimuleert

3. BMA Axia 2.2

De BMA Axia 2.2 is een ergonomische bureaustoel die zeer geschikt is als projectstoel. Deze ergonomische stoel in standaard uitvoering is geschikt voor 98% van de mensen. Ideaal in een kantooromgeving waar gebruikers vaak van stoelen wisselen! De BMA Axia 2.2 beschikt over een kantelmechaniek en gewichtsinstelling. Het kantelmechaniek stimuleert het aannemen van een actieve houding, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Naast de BMA Axia 2.2 is er ook een BMA Axia 2.1 en een BMA Axia 2.4. De 2.1 is uitermate geschikt voor kleinere mensen, want deze stoel heeft een lagere rugleuning dan de BMA Axia 2.2. De 2.4 is met zijn extra lange rugleuning juist geschikt voor langere mensen.

De belangrijkste eigenschappen van de BMA Axia 2.2 zijn:

  • Kantelmechanisme en verstelbare rugleuning
  • Geschikt voor intensief gebruik

Meer weten over Ergonomische bureaustoelen?

Waar let je op bij de aanschaf van een ergonomische bureaustoel? Onze ergonomisch adviseur Annet Zwinkels let er met name op dat de bureaustoel echt aansluit bij de gebruiker. Lees alles in haar blog. Nieuwsgierig geworden naar een ergonomische werkplek? Ontdek onze ergonomische oplossingen voor kantoor en thuis!

Bekijk alle ergonomische zitoplossingen
Gymoon Van Oostveen
Gymoon Van Oostveen

Gymoon werkt sinds 2014 als ergonomisch adviseur bij Health2Work. Klanten helpen aan een goed ingerichte werkplek, dat vindt Gymoon mooi aan z’n werk. “Als je nagaat dat je zo’n 8-9 uur doorbrengt op je werk, is een goed ingerichte werkplek erg belangrijk.” Gymoon woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Leeuwarden. Naast zijn werk is hij graag sportief bezig: hij houdt van wielrennen en voetballen. Ook fluit hij regelmatig een voetbalwedstrijd.

Ga naar alle blog berichten van Gymoon

Relevante blog posts

Top 5 ergonomische bureaus
Top 5 ergonomische bureaus

Wil jij ook gezond werkplezier? Wij hebben een top 5 bureaus voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!...

Top 5 ergonomische muizen
Top 5 ergonomische muizen

Krijg je tijdens je werkdag last van je handen, polsen, armen of schouders? Deze klachten ontstaan vaak door een verkeerde muis. Met een ergonomische muis beperk je het ris...