Steppie balance bord

Art.nr. 105753
Actief staand werken met de Steppie. Het balance bord gebruik je als een actieve sta-hulp bij staand en bewegend werken.
Lees meer..

Aanbiedingsprijs  129,- excl. btw  156,09 incl. btw


Op voorraad

* Verplichte velden

Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Heine de Bruin ergonomisch adviseur

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Omschrijving

Steppie

De Steppie is een stabiel balance bord en is ideaal als een actieve stahulp bij een stawerkplek of tijdens staand vergaderen. Met de Steppie reduceer je statische spierspanning, doordat je constant in beweging bent. De Steppie verbetert de concentratie tijdens het werk. De Steppie is vervaardigd uit duurzaam PPco Plas en is verkrijgbaar in grijs/lichtgrijs kleur. 

Op het balansbord ben je constant in beweging, hierdoor creëer je een actieve houding. Je traint de romp ondersteunende spieren en bevordert hiermee een natuurlijke houding. Met de Steppie voorkom je fysieke klachten en gebruik ervan is goed voor je gewrichten.

Waarom een Steppie

  • Je staat langer achter het zit-sta bureau. (Een beetje beweging is minder vermoeiend dan stil staan)
  • Je traint je evenwichtsorgaan
  • Je traint je voet-, knie-, en heupgewrichten
  • Je bevordert de bloedsomloop en concentratie

Kijk onderaan bij downloads voor de gouden tip.

Gebruik van de Steppie

Leg de Steppie voor je neer. Als je voor de eerste keer op de Steppie gaat staan, ga dan eerst rustig met één voet op de zijkant staan en stap vervolgens met je andere voet op de andere zijkant.

Beweeg nu rustig heen en weer op de Steppie en wissel dit ook af door stil te staan.

Steppie Soft Top

De Steppie Soft Top is een optionele antivermoeidheidsmat voor op de Steppie. De Soft Top verhoogt het werkcomfort en versterkt de doorbloeding in je benen.

Waarom de Soft Top?

In tegenstelling tot andere antivermoeidheidsmatten is de Soft Top dynamisch. De kleine gebobbelde rubberen mat biedt verlichting voor de benen, heupen en rug bij het staan. De mat gaat schade als gevolg van langdurig staan tegen. Ook het werkcomfort wordt verhoogd: 'Het materiaal is veerkrachtig waardoor de bubbels terugduwen, zodat het gewicht wordt verlicht. Je krijgt de drang om je voeten te bewegen en de bobbels te voelen duwen op verschillende punten op de onderkant van je voet. Het biedt een milde vorm van reflexologie, hetgeen een effect heeft op de organen van het lichaam, zegt Gitte Toft, die zelf reflexologe is.

Steppie Soft Top in combinatie met de Steppie

Traditionele ondersteuningsmatten voelen goed aan voor de voeten en hebben enig effect, maar zonder een dynamisch element worden de benen nog steeds snel moe van het rechtstaan. Men begint vaak schuin tegen de tafel aan te leunen of op één heup te steunen. Met Steppie en Steppie Soft Top combineer je de actieve beweging van je lichaam met het aangename comfort voor jouw voeten.

Met de twee producten van Steppie bewegen benen en heupen dynamisch, dit verlengt de tijd dat een gebruiker aan zijn bureau kan blijven staan aanzienlijk. Een perfecte combinatie voor permanent kantoorwerk. De Soft Top is zowel met de Steppie te gebruiken als zonder. De Soft Top heeft dezelfde vorm als de Steppie en kan met de klemmen eenvoudig worden bevestigd.

De Steppie is een must voor een ieder die een zit-sta bureau gebruikt! Je maakt het gezonder en aangenamer.

Wilco Visser is fan van de Steppie. "Sinds een aantal jaar maken wij gebruik van zit-sta bureaus. Iedere medewerker die aan een zit-sta bureau werkt krijgt een Steppie aangeboden. Het is een bekend gegeven dat lang achterelkaar zitten, vooral in dezelfde houding, niet gezond voor je is. Lang staan achter je bureau is echter inspannend, waardoor je al snel een verkeerde houding aanneemt. De Steppie zorgt ervoor dat je in beweging blijft en een meer dynamische houding aanneemt. Het staand werken is daardoor veel minder belastend en een stuk aangenamer. Dit balansbord is in mijn beleving een echte must-have in combinatie met een zit-sta bureau. 

De Steppie is gemakkelijk in gebruik, neemt weinig ruimte in beslag en is voor iedereen toepasbaar."

Wilco Visser, inkoper bij Revalidatie Friesland

Aanbevolen door professionals

  • Bevordering van bloedcirculatie
  • Voorkomt fysieke klachten
  • Constant in beweging

Specificaties

Lichamelijke klachten Heupklachten
Bedieningsmogelijkheid Voetbediening
Maximale hoogte 5,3 cm
Kantelbaar Nee
Verstelbaar Nee
Maximale belasting in kg 200
Breedte steunvlak 56,9 cm
Diepte steunvlak 36,8 cm

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Steppie poster

317,38 KB PDF Downloaden

Gouden Tip Steppie

289,5 KB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Dynamisch werken

Waarom een voetensteun?

Een voetensteun kan uitkomst bieden bij onvoldoende hoogteregeling van het bureaublad of de bureaustoel. Een goede voetensteun voorkomt dat de benen afhangen en afknellen en draagt hierdoor bij aan een betere werkhouding. 

Bekijk onze voetensteunen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Steppie Hanger

Steppie Hanger...

Aanbiedingsprijs  9,75 excl. btw  11,80 incl. btw

Steppie Beschermingsstrips

Steppie Beschermingsstr...

Aanbiedingsprijs  38,- excl. btw  45,98 incl. btw

 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren