Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Het belang van een in hoogte verstelbaar bureau

Het belang van een in hoogte verstelbaar bureau

Het belang van een in hoogte verstelbaar bureau

Werk jij voornamelijk achter een computer of laptop? Dan zit je al gauw zo’n acht uur per dag aan een bureau. Ergonomisch verantwoord werken begint bij de juiste materialen. Een in hoogte verstelbaar bureau zorgt ervoor dat je gedurende de dag regelmatig van houding kunt wisselen. Lees hier meer over in hoogte verstelbare bureaus.

Wat is een in hoogte verstelbaar bureau?

De naam zegt het al: een in hoogte verstelbaar bureau is op verschillende hoogtes in te stellen. Er zijn verschillende soorten hoogte bureaus. Zo heb je zit-sta en zit-zit bureaus. Bij een zit-sta bureau is het mogelijk om je bureau een stuk verder omhoog te zetten zodat je zowel zittend als staand je werkzaamheden kunt uitvoeren. Een zit-zit bureau is ook in hoogte verstelbaar, maar gaat niet zo hoog dat je aan je bureau kan staan. Een zit-zit bureau maakt het mogelijk om in verschillende houdingen te zitten. Je kan dan bijvoorbeeld ook met een zitbal of ergonomische kruk werken aan je bureau. Daarnaast bestaan er zowel elektrische als slinger bureaus. Dit wordt verderop toegelicht.

Waarvoor gebruik je een in hoogte verstelbaar bureau?

We vertelden al eerder dat afwisselend staan en zitten de doorbloeding van het lichaam en de hersenen verbetert, die daardoor meer zuurstof krijgen en je concentratie verbetert. Een in hoogte verstelbaar bureau zorgt ervoor dat je gedurende de dag kunt wisselen van houding. Schuif bijvoorbeeld eens een ergonomische bureaustoel, Swopper, zitbal, bureaufiets of kniestoel onder je bureau. Naast deze opties kun je ook gebruik maken van een zit-sta kruk. Zadelkrukken zijn hier een ideaal voorbeeld van. Doordat de zit-sta kruk tot grote hoogte verstelbaar is, kun je een actieve zithouding aannemen. Daarnaast beschikt een zadelkruk over een ergonomische zitting die anatomisch gevormd is.

Het is van belang dat een zit-sta bureau minstens kan zakken tot op ellebooghoogte wanneer je zit en minstens omhoog kan tot ellebooghoogte wanneer je staat. Lees hier meer over de ideale hoogte van je bureau.

Is een in hoogte verstelbaar bureau geschikt voor thuiswerken?

Een in hoogte verstelbaar bureau is niet alleen handig op kantoor als flexwerkplek of om verschillende houdingen aan te nemen gedurende de werkdag, maar is ook ideaal voor thuiswerken. Er zijn verschillende soorten in hoogte verstelbare bureaus, dus er is altijd een exemplaar dat voldoet aan jouw wensen en behoeften en daarnaast ook geschikt is voor je thuiswerkplek. Zo is bijvoorbeeld de HomeFit perfect voor kleinere ruimtes, omdat de werkplek het formaat heeft van een klein kastje en met een paar handelingen omgebouwd is tot zit-sta werkplek. Bekijk onze top 5 ergonomische bureaus.

Verschil elektrisch vs slinger in hoogte verstelbaar bureau

Over het algemeen is een slinger bureau lager geprijsd dan een elektrisch verstelbaar bureau. Dit komt doordat de elektrische variant sneller en gemakkelijker in hoogte verstelbaar is. Door één knop in te drukken, stel je het bureau in op de juiste hoogte. Sommige elektrische bureaus beschikken zelfs over een geheugen functie, die bijvoorbeeld voor verschillende collega’s de juiste stand onthoudt. Een in hoogte verstelbaar bureau met slinger, slinger je zelf naar de juiste hoogte. Dit gaat erg gemakkelijk, maar net iets langzamer dan een elektrisch verstelbaar bureau.

Contact

Probeer onze in hoogte verstelbare bureaus 30 dagen gratis uit in je eigen werkomgeving. Neem contact met ons op voor een gratis proefplaatsing. Let op: het HomeFit Zit-sta thuiswerkbureau is uitgezonderd van de proefplaatsing, maar je kunt deze wel bij ons komen testen.

Joël Van Der Ploeg
Joël Van Der Ploeg

Joël is in 2016 als flexmedewerker begonnen bij Health2Work. Na het behalen van zijn propedeuse in Fysiotherapie heeft hij Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd. Nu werkt hij fulltime als ergonomisch adviseur buitendienst. “Een oplossing om klachten te voorkomen of verhelpen kan ik niet alleen, daar is ook de juiste informatie van de klant voor nodig. Ik krijg er energie van om samen tot een passende oplossing te komen.”

Ga naar alle blog berichten van Joël