De Health2Work blog

Health2Work wil jou graag overtuigen van het belang van een gezonde, ergonomisch ingerichte werkplek. Dit proberen we te doen door middel van bijvoorbeeld trainingen, workshops en voorlichtingen, maar ook door middel van onze blogs. In onze blogs delen wij kennis over gezond en efficiënt werken want we willen graag dat jij op zo’n manier werkt dat je energiek en vitaal je dag begint én eindigt! In onze blogs lees je onder andere over goede werkhoudingen, de laatste ontwikkelingen in de ergonomie en slimme ergonomische oplossingen. Ook lees je hoe onze klanten met een specifieke hulpvraag heeft geholpen of hoe je je bureau goed instelt.

Het voorkomen van fysieke klachten bij tillen, duwen en trekken

Het voorkomen van fysieke klachten bij tillen, duwen en trekken

Tillen, duwen en trekken zijn veelvoorkomende handelingen in de zorg. In deze blog gaan we dieper in op waarom tillen, duwen en trekken in de zorg belastend zijn en wat we kunnen doen om dit probleem aan te pakken.

4 min
Top 10 ergonomische bureaustoelen

Top 10 ergonomische bureaustoelen

Een goede bureaustoel is belangrijk om gezond te blijven tijdens lange dagen achter het bureau. Een ergonomische bureaustoel kan helpen bij het voorkomen en verminderen van nek-, schouder- en rugklachten. Bekijk in deze blog de top 10 ergonomische bureaustoelen.

5 min
Dynamische werkplek

Dynamische werkplek

Zit je de hele dag op je bureaustoel? Dan is het tijd om in beweging te komen! Een dynamische werkplek ondersteunt je hierbij. Langdurig zitten is namelijk ongezond. Wat een dynamische werkplek inhoudt? Dat lees je in deze blog.

3 min
Hoe zorgt ergonomie voor minder fysieke belasting binnen de industrie

Hoe zorgt ergonomie voor minder fysieke belasting binnen de industrie

Fysiek werk in de industrie kan leiden tot gezondheidsproblemen door slechte werkhoudingen, vooral bij langdurig zitten, staan, tillen of herhaalde bewegingen. In deze blog lees je meer over de gevolgen van fysieke belasting en hoe dit binnen de industrie verminderd kan worden.

3 min
Autisme en ontfocussen

Autisme en ontfocussen

Ongeveer 1% van de Belgen heeft een autismespectrumstoornis (ASS). In Vlaanderen zin dat zo'n 40 000 à 60 000 mensen. Mensen met een autismespectrumstoornis hebben vaak last van overprikkeling. De 4-Senses biedt de uitkomst om te ontprikkelen.

3