Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Blog categorie: industrie

Gezond werken begint met beweging op het werk!

Gezond werken begint met beweging op het werk!

Langdurig zitten is slecht voor de gezondheid. De weekendbijlage van Het Nieuwsblad bevestigde dit maar weer eens: ‘Zitten is het nieuwe roken’ of ‘Zitten is dodelijk’. Het lijken hysterische, goedgekozen krantenkoppen, maar de wetenschap bewijst steeds meer dat ze waar zijn. En dat terwijl maar liefst 57% van de werknemers het grootste deel van de dag achter de computer zit, zo schrijft Kaatje De Coninck. Tijd om daar verandering in te brengen en beweging toe te voegen op je werkplek.

2 min
Staand werken met Steppie

Staand werken met Steppie

Je hebt het vast weleens gehoord: zitten is het nieuwe roken. Mensen zijn niet gebouwd om veel te zitten. Toch is onze maatschappij er helemaal op ingericht; je begint je dag zittend aan het ontbijt, je zit achter de computer, bij een overleg, onderweg in de auto of de trein en thuis op de bank of aan tafel. Tijd om daar verandering in te brengen door zittend en staand werken af te wisselen. Kom in beweging met Steppie!

3 min
Voorkom sedentair gedrag

Voorkom sedentair gedrag

Het is al een geruime tijd bekend dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Maar dat het lange zitten (sedentair gedrag) eveneens gezondheidsrisico’s kent, onafhankelijk of iemand voldoende sport of beweegt, is nog vrij onbekend!2 Ons werk is een belangrijke bron van het lange zitten, we kunnen spreken van een nieuw arbeidsrisico.

3 min
Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Sid Boltong, eigenaar van Triple Ink & Steel in Vaals, is tatoeëerder en zit al ruim 8 jaar in dit vak. Sinds 3 jaar heeft hij zijn eigen tattoo shop. Veelvoorkomende klachten bij tatoeëerders zijn rug-, schouder en nekklachten. Ook Sid ervoer deze klachten. Samen met hem hebben we een passende oplossing gevonden, waardoor hij zijn werkzaamheden tegenwoordig probleemloos en klachtenvrij kan uitvoeren.

4 min
Ontmoet een dynamische en gezonde werkplek aan de A7 en A27

Ontmoet een dynamische en gezonde werkplek aan de A7 en A27

Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe locatie in het midden van het land. Deze locatie gebruiken wij als showroom en als workshopruimte voor onze Health2Work Academy. Onze collega’s gebruiken de locatie in Blaricum als flexwerkplek. Een perfecte locatie, want de locatie grenst aan de A27.
Een aantal dagen in de week wordt deze locatie niet gebruikt. Daarom hebben we het concept Ergonomie2Meet bedacht. We bieden onze inspirerende ruimtes aan ons netwerk aan.

5 min