Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Blog categorie: zorg

Hippus muis voorkomt overbelasting

Hippus muis voorkomt overbelasting

Naar de vorm van de Hippus HandshoeMouse is uitgebreid onderzoek gedaan. De huidige vorm van de Handshoe/Hippus computermuis ondersteunt de hand volledig en voorkomt spierspanning en overbelasting. Deze ergonomische muis kan worden gebruikt ter preventie of vermindering van (RSI) klachten. Hieronder vind je een samenvatting van de resultaten van het onderzoek en een download naar het volledige onderzoek.

2 min
Ergonomische bureaustoel

Ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam.

3 min
Maatregelen infectiepreventie

Maatregelen infectiepreventie

Welke maatregelen treft jouw organisatie voor een veilige en hygiënische werkomgeving? De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is gestart met thematisch toezicht op infectiepreventie in verpleeghuizen. Zorg dat je er klaar voor bent!

3 min
Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Sid Boltong, eigenaar van Triple Ink & Steel in Vaals, is tatoeëerder en zit al ruim 8 jaar in dit vak. Sinds 3 jaar heeft hij zijn eigen tattoo shop. Veelvoorkomende klachten bij tatoeëerders zijn rug-, schouder en nekklachten. Ook Sid ervoer deze klachten. Samen met hem hebben we een passende oplossing gevonden, waardoor hij zijn werkzaamheden tegenwoordig probleemloos en klachtenvrij kan uitvoeren.

4 min
Hoe krijg je grip op ziekteverzuim?

Hoe krijg je grip op ziekteverzuim?

Grip krijgen op ziekteverzuim en fysieke arbeidsbelasting is binnen de zorg een belangrijk agendapunt. Zorgorganisaties ervaren ziekteverzuim als een groot probleem. Het arbeidsproces wordt verstoord, vaak is extra personeel nodig om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen en het ziekteverzuim kost veel geld.

4 min