De Health2Work blog

Health2Work wil jou graag overtuigen van het belang van een gezonde, ergonomisch ingerichte werkplek. Dit proberen we te doen door middel van bijvoorbeeld trainingen, workshops en voorlichtingen, maar ook door middel van onze blogs. In onze blogs delen wij kennis over gezond en efficiënt werken want we willen graag dat jij op zo’n manier werkt dat je energiek en vitaal je dag begint én eindigt! In onze blogs lees je onder andere over goede werkhoudingen, de laatste ontwikkelingen in de ergonomie en slimme ergonomische oplossingen. Ook lees je hoe onze klanten met een specifieke hulpvraag heeft geholpen of hoe je je bureau goed instelt.

3 tips om meer te bewegen op je werk

3 tips om meer te bewegen op je werk

Wist je dat we gemiddeld 9 uur per dag zitten? Tijdens de werkdag is het belangrijk om af te wisselen tussen zitten en staan/bewegen, nieuwsgierig hoe je dit kan toepassen? Lees snel verder!

3 min
Het belang van een goede stoel bij langdurig zitten

Het belang van een goede stoel bij langdurig zitten

Helaas is bewegen niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen worden door ouderdom, een ziekte of een aandoening gedwongen om langdurig te zitten. Ben jij benieuwd naar het belang van een goede stoel bij langdurig zitten? Lees het in deze blog.

4 min
Hoe kun je omgaan met werkstress?

Hoe kun je omgaan met werkstress?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer één. Hoe kunnen we stress verminderen en het werkplezier vergroten? Lees hier meer over omgaan met werkstress.

5 min
Hoe richt je twee werkplekken ergonomisch in?

Hoe richt je twee werkplekken ergonomisch in?

De afgelopen maanden stonden in het teken van flexibiliteit. We gingen ineens minder naar kantoor en thuiswerken werd de norm. De werkplekken thuis zijn extra en vaak nieuwe werkplekken ten opzichte van de bestaande werkplekken op kantoor. Hoe richt je beide werkplekken ergonomisch in? Lees snel verder!

3 min
Wat is ergonomisch werken en waarom is het belangrijk?

Wat is ergonomisch werken en waarom is het belangrijk?

Ergonomie houdt zich bezig met het afstemmen van de menselijke vaardigheden, het werk en de werkomstandigheden, zodat mensen productiever en gezonder kunnen werken. Ontdek in deze blog hoe je ergonomisch kunt werken met correct ingestelde ergonomische oplossingen.

2 min