Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Blog categorie: industrie

Goede voornemens?!

Goede voornemens?!

2017, nieuwe ronde; nieuwe kansen. Horen daar goede voornemens bij? En hoe zorg je ervoor dat je dit jaar je voornemens of doelen gaat halen?

Een ronde langs mijn collega’s leert dat er twee groepen zijn; een groep die mooie doelen voor het nieuwe jaar heeft gesteld: ‘Gezonder leven, meer in beweging komen, lekker sporten en vooral gezond blijven’. Daarnaast is er een groep collega’s die niet aan goede voornemens doet. Zij maken gedurende het jaar goede voornemens en zien dat dit veel beter werkt. Bij welke groep voel jij je thuis?

5 min
Hoe houd ik mijzelf en mijn medewerkers langer gezond en vitaal?

Hoe houd ik mijzelf en mijn medewerkers langer gezond en vitaal?

Dat is de vraag die ons bezig houdt, aangezien de pensioengerechtigde leeftijd steeds hoger wordt. De zorgvraag in Nederland groeit, mede door een ongezonde levensstijl en weinig beweging. Uit onderzoek blijkt zelfs dat Nederland Europees kampioen lang zitten is. Werken aan duurzame inzetbaarheid leidt tot meer gezonde levensjaren en minder beroep op de zorgverzekering.

5 min
Wees je bewust van een goede houding

Wees je bewust van een goede houding

Elke dag rijd ik naar onze vestiging in Surhuisterveen, ik neem plaats aan mijn bureau en ga aan de slag. Het plaatsnemen aan mijn bureau doe ik tegenwoordig erg bewust. De ene dag begin ik zittend, de andere dag stel ik mijn bureau op de juiste hoogte in en begin ik de dag met staand werken.

Die bewustwording is erin geslopen. Dit had ik nog niet toen ik net begon met mijn baan bij Health2Work.

5 min
Beweeg jij wel genoeg tijdens het zitten?

Beweeg jij wel genoeg tijdens het zitten?

Afgelopen weken was het in het nieuws: Nederland is zitkampioen van Europa. Door het vele zitten loop je een grotere kans op overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk. Een mens is niet gebouwd om langdurig te zitten. Daarom moeten we dit voorkomen. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

5 min
Ontmoet ergonomie - Ergonomie2Meet

Ontmoet ergonomie - Ergonomie2Meet

Wat is ergonomie en wat kan ergonomie voor jou betekenen? Ontdek dit in onze vestigingen in Blaricum en Surhuisterveen. Op deze locaties hebben wij de ruimtes ergonomisch ingericht, zo kun je persoonlijk kennismaken met de mogelijkheden op het gebied van ergonomie. Wees welkom bij Ergonomie2Meet, de koffie staat voor je klaar!

2 min