Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Blog categorie: zorg

Efficiënt wassen en douchen

Efficiënt wassen en douchen

Douchen en wassen is een dagelijkse handeling. Voor de zorgvrager, maar ook voor de zorgverlener een proces dat veel energie kost. Het douchen en wassen zelf is meestal niet het meest intensief. Er wordt veel tijd gespendeerd aan de handelingen rondom het douchen, denk aan transfers en verplaatsingen. Door goed te kijken naar het totale proces kunnen we sneller en efficiënter werken. Maar nog veel belangrijker is dat we winst behalen op het gebied van fysieke belasting.

5 min
Ontmoet een dynamische en gezonde werkplek aan de A7 en A27

Ontmoet een dynamische en gezonde werkplek aan de A7 en A27

Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe locatie in het midden van het land. Deze locatie gebruiken wij als showroom en als workshopruimte voor onze Health2Work Academy. Onze collega’s gebruiken de locatie in Blaricum als flexwerkplek. Een perfecte locatie, want de locatie grenst aan de A27.
Een aantal dagen in de week wordt deze locatie niet gebruikt. Daarom hebben we het concept Ergonomie2Meet bedacht. We bieden onze inspirerende ruimtes aan ons netwerk aan.

5 min
Goed zorggereedschap maakt de zorg zelfstandiger en efficiënter!

Goed zorggereedschap maakt de zorg zelfstandiger en efficiënter!

Op 6 januari 2017 is het zorgteam van Health2work gestart met het maken van de gezonde werkplekcheck. We nemen je mee voor een kijkje achter de schermen.

2 min
Goede voornemens?!

Goede voornemens?!

2017, nieuwe ronde; nieuwe kansen. Horen daar goede voornemens bij? En hoe zorg je ervoor dat je dit jaar je voornemens of doelen gaat halen?

Een ronde langs mijn collega’s leert dat er twee groepen zijn; een groep die mooie doelen voor het nieuwe jaar heeft gesteld: ‘Gezonder leven, meer in beweging komen, lekker sporten en vooral gezond blijven’. Daarnaast is er een groep collega’s die niet aan goede voornemens doet. Zij maken gedurende het jaar goede voornemens en zien dat dit veel beter werkt. Bij welke groep voel jij je thuis?

5 min
Infectiepreventie en controle van matrassen in de zorg

Infectiepreventie en controle van matrassen in de zorg

Hier zit een luchtje aan!

Binnen zorginstellingen brengen cliënten veel tijd door in bed. Weet jij eigenlijk hoe het is gesteld met de matrassen binnen jouw organisatie? Weet jij hoe het comfort en kwaliteit van het schuim van het matras is van jouw cliënten? Hoe vaak wordt een matras gereinigd en hoe is het gesteld met de infectiepreventie?

3 min