Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

VINCI Facilities - Building solutions

VINCI Facilities ondersteunt bij alles wat nodig is om gebouwen optimaal te laten presteren. Denk bijvoorbeeld aan het monteren en onderhouden van licht-, krachtinstallaties, datanetwerken, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, gebouwenautomatisering/domotica etc. Tijdens de montage van deze installaties wordt regelmatig fysieke arbeid gevraagd van de medewerkers. Om ervoor te zorgen dat de medewerkers ondanks de arbeidsintensiviteit hun werk kunnen blijven doen, zet de business unit VINCI Facilities Doetinchem ons exoskelet Skelex in.

Aandacht voor de medewerkers

VINCI Facilities is onderdeel van VINCI Energies, een internationaal bedrijf dat actief is in vijftien landen met ruim 8.500 medewerkers. In Nederland zijn er vier businessunits met driehonderd specialisten actief. VINCI Facilities hecht veel waarde aan de gezondheid van de medewerkers. Daarom was VINCI Facilities Doetinchem meteen enthousiast bij het zien van de Skelex tijdens een demonstratie. Dit exoskelet is dé uitkomst voor fysieke (over)belasting bij bovenhandse werkzaamheden.

Fysieke belasting bij bovenhandse werkzaamheden

VINCI Facilities voert regelmatig grote projecten uit waarbij grote hallen ingericht moeten worden en waar veel bovenhands werk gedaan moet worden. Je staat langdurig in dezelfde houding en de fysieke belasting is hoog. De Skelex zorgt voor een gewichtloos gevoel in de armen, waardoor spieractiviteit en vermoeidheid verminderen.

referentie_afbeelding

‘De werkbelasting wordt een stuk lager dankzij de inzet van de Skelex.’

Demonstratie Skelex op locatie

Na een demonstratie van de Skelex was VINCI Facilities Doetinchem meteen enthousiast. Bijkomend voordeel van deze demonstratie op locatie was dat er een medewerker van de werkvloer aanwezig was, een monteur. Hij kon meteen goed aangeven of iets in de praktijk wel of niet zou werken. De Skelex wordt door VINCI Facilities Doetinchem ingezet om werkbelasting te verminderen bij bovenhandse werkzaamheden. ‘De Skelex is positief ontvangen. Na een demonstratie van Health2Work waren we overtuigd. De werkbelasting wordt een stuk lager dankzij de inzet van de Skelex’, aldus Harry Materman, projectmanager VINCI Facilities Doetinchem.

Skelex maakt je fitter

De Skelex is ingezet als ondersteuning bij montagewerkzaamheden van verlichtingsarmaturen. Koen Schilderman, monteur tijdens dit project, vertelt erover. 'Na een dag lampen ophangen en steeds in dezelfde houding te staan had ik 's avonds last van mijn schouders. Door het gebruik van de Skelex kreeg ik veel meer rust in mijn schouders, ik ben helemaal happy! Ik kom fitter thuis en hou energie over!’

referentie_afbeelding

'Na een dag lampen ophangen en steeds in dezelfde houding te staan had ik 's avonds last van mijn schouders. Door het gebruik van de Skelex kreeg ik veel meer rust in mijn schouders, ik ben helemaal happy!